Bump Festival Kortrijk: 4 opmerkelijke designtrends - The Fat Lady

Ons uitzicht over de Gentse dokken een dagje missen om een festival rond creativiteit en technologie bij te wonen? Dat moet je ons webteam geen twee keer vragen. Kim en Astrid trokken naar de allereerste editie van het Bump Festival in Kortrijk en kwamen met deze inzichten terug naar Gent.

 • TREND 1: De toekomst wordt maatwerk

  Jessica Rosenkrantz is de helft van Nervous Systems, een eigenzinnige designstudio die het kruispunt tussen biologie, architectuur en technologie verkent. Haar opleiding als biologe is nooit ver weg. De unieke 3D-prints en simulaties zijn steeds uniek en lijken wel uit de natuur geplukt. Een sprekend voorbeeld is de Kinematic Petals Dress, misschien wel de meest persoonlijke jurk ooit gemaakt…

 • TREND 2: Wat niet beweegt bestaat niet

  Clim is een Spaanse vormgever die projecten voor onder andere Google leidde, maar vooral op eigen projecten focust. Z’n showreel is om duimen en vingers bij af te likken. Momenteel maakt hij furore met Anicons: eenvoudige iconen zoals iedereen ze kent, maar geanimeerd en uniek vorm gegeven. Het is duidelijk dat animatie in de nabije toekomst steeds belangrijker wordt.

 • TREND 3: Virtueel is écht

  Laura Cortes is creatief strateeg bij het Londense Unit 9 (bekend van Samsungs Bedtime Stories). Ze verkent er de mogelijkheden van virtual reality headsets (HTC Vive). Wat we vandaag in de auto- en reissector zien, is volgens haar nog maar een pril begin. “Wat als we iets persoonlijker gaan?”, zo vraagt ze zich af. “Wat als we binnenkort bijvoorbeeld aan den lijve kunnen ondervinden hoe een vluchteling zijn oversteek maakt…?”

  Samsungs Bedtime Stories

 • TREND 4: Volg je passie

  Oké, we geven toe. Deze laatste is niet echt een trend. Maar Yuko Shimizu, een Japanse illustratrice die resoluut haar eigen weg bewandelt, schuwt geen enkel woord om te benadrukken dat je je passie moet volgen – en niet toegeven aan de grote budgetten. Als we haar werk er bij nemen, kunnen we dat alleen maar beamen.

Yuko Art

Verruim je kijk op advertising en content marketing, schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Wij willen je inspireren en nieuwe ideeën aanreiken.

Oeps! Je browser lijkt niet meer in topconditie te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om The Fat Lady in al haar glorie bewonderen.