DNS Belgium bedenkt namen voor starters - The Fat Lady

Je vindt ze overal: ondernemers en starters met tonnen ambities, waanzinnige concepten en te gekke ideeën… maar zonder sterke naam. Omdat zo’n sterke naam de eerste stap is naar een bloeiende zaak, riep DNS Belgium De Idee-o-logen in het leven: drie creatieve breinen die straffe namen voor starters bedenken.

Claim je idee

Heel wat starters lopen al langer rond met vage plannen, maar zijn om één of andere reden nog niet helemaal uit de startblokken geschoten. Voor hen is het claimen van een eigen domeinnaam een belangrijke stimulans om hun project tastbaar en concreet te maken.

DNS Belgium helpt hen hierbij.

Starters gezocht

“Speel je met een leuk idee, maar heb je nog geen leuke naam? Laat het ons weten!”

Met deze eenvoudige oproep richtte DNS Belgium zich tot starters op zoek naar een naam. De oproep werd verspreid met een video op de Facebookpagina van DNS Belgium en gretig gedeeld door partners en via native advertising op Bloovi.

Nice to know: we hoopten via deze oproep een 4-tal opdrachten te ontvangen, zodat we meteen konden brainstormen. We kregen maar liefst 72 inzendingen binnen.

De Idee-o-logen

Na het selecteren van de leukste inzendingen, kon het echte werk beginnen.

Tijdens vijf absurde brainstorms bedachten De Idee-o-logen (Sarah Vandeursen, Pedro Elias en Kevin Bellemans) straffe namen voor starters. Hun brainstorms werden live gestreamd en kon je in realtime volgen op Twitter.

Unieke invalshoek

Er is al heel wat communicatie die zich richt op starters. Toch wist DNS Belgium op te vallen door een unieke invalshoek te kiezen: je domeinnaam claimen is de eerste stap in het opstarten van een zaak.

Met deze originele invalshoek bereikten we heel wat starters en informeerden hen zo over de noodzaak van een straffe naam en even straffe domeinnaam.

Bovendien kon het idee op heel wat enthousiasme rekenen bij de partners, waardoor ze er ook zelf over gingen communiceren via hun eigen media.

Maar het allerstrafste: we hielpen pre-starters daadwerkelijk aan een naam voor hun zaak en zetten hen zo op weg om hun dromen te realiseren.

DNS Belgium?

DNS Belgium organiseert de registratie van domeinnamen in België voor alle .be/, .vlaanderen/, en .brussels/. De non-profitorganisatie richt zich voornamelijk op startende ondernemers die vroeg of laat een eigen website nodig hebben.

Verruim je kijk op advertising en content marketing, schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Wij willen je inspireren en nieuwe ideeën aanreiken.

Oeps! Je browser lijkt niet meer in topconditie te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om The Fat Lady in al haar glorie bewonderen.