Hoe val je op in een zee van content? - The Fat Lady

Driewerf hoera, want voortschrijdende inzichten zorgen ervoor dat contentmarketing zijn weg vindt naar C-level. Het maakt ondertussen een wezenlijk onderdeel deel uit van de communicatiestrategie van merken en bedrijven.

Iedereen vertelt hetzelfde

Meer bedrijven die instappen, betekent meer content en meer concurrentie. En minder effect, als je geen aandacht hebt voor de groeiende concurrentie. In sommige sectoren – finance en retail om er maar twee te noemen – vertelt iedereen zowat hetzelfde, op dezelfde manier. Hier liggen grote uitdagingen voor de komende jaren: hoe kunnen we zorgen dat onze contentinspanningen (blijvend) renderen?

sweet spot contentmarketing

Op zoek naar een unieke ‘sweet spot’

Scoren met je content begint met je eigen ‘sweet spot’ vinden. Waar zoekt je beoogde publiek naar, welke merkpropositie wil je neerzetten, wat bestaat er al en hoe kan je daar het verschil maken? Als in de foodsector iedereen inzet op koken, moet je je afvragen wat je daar nog kan aan toevoegen, of iets helemaal anders doen.

Die ‘sweet spot’ zorgt voor de emotionele connectie met je publiek. Ze kunnen je merk een bepaalde plaats geven. Ik word niet alleen geholpen, dat gebeurt en plus op een originele en creatieve manier, die verschilt van de andere merken in die categorie. En dat ga ik niet vergeten. Het vinden van die ‘sweet spot’ is geen makkelijke oefening, maar eens je die hebt, kan je daar wel jaren op bouwen.

think different apple
Apple toonde in 1997 met de ‘Think Different’-campagne een eerbetoon aan andersdenken of de zogenaamde crazy ones. Ze suggereerden dat legendarische figuren, waarvan velen allang overleden waren, Apple-gebruikers zouden zijn.

 

Benieuwd met welke unieke sweet spots jij het verschil kan maken? Kom naar 20 Thoughts Before Noon 2018 en luister o.a. naar de presentatie van Frederik (content manager bij The Fat Lady) en Freddy (Client Services Manager bij Invisible Puppy).

Marketing van je content

Daar zit je dan met je fantastische content, waar je veel tijd en middelen in geïnvesteerd hebt, terwijl niemand van het bestaan weet. De enige manier om je contentinspanningen ten volle te laten renderen, is inzetten op distributie en het actief marketen van je content.

Het is belangrijk voor gevestigde merken, om zo hun positie te bewaken. Maar nog meer voor merken die starten in contentmarketing, omdat die nog een publiek moeten opbouwen.

Wat met SEO?

SEO blijft belangrijk. Je moet wel gevonden worden, natuurlijk. Het kan ook veel meer zijn dan een verplicht nummertje keywords in je content rammen. Iets waar Google ook niet meer zo happy mee is sinds een paar jaar. SEO kan ook een ware inspiratiebron zijn voor jouw content. Wil je weten hoe? Kirsten (Digital content creator & content manager bij The Fat Lady) en Laurens (Digital marketer bij Invisible Puppy) geven je praktische tips:

 

Lees meer over

Verruim je kijk op advertising en content marketing, schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Wij willen je inspireren en nieuwe ideeën aanreiken.

Oeps! Je browser lijkt niet meer in topconditie te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om The Fat Lady in al haar glorie bewonderen.