Dare to dislike - The Fat Lady

Onze artdirector zakte af naar Let’s Talk Design, georganiseerd door Creative Network. Ze leerde er vuile manieren, en bracht ook een paar interessante inzichten mee.

Stop the circle jerk of words. Dat was de oproep van Ben Boliau van Mirror Mirror. Circle jerk, huh? Je kent het wel, zo’n vergadering waarin niets wordt gezegd en iedereen het vooral heel erg met elkaar eens is. Zinloos gelul dus. Bens boodschap: Stop met elkaar te plezieren, en focus meer op de klant. Dare to dislike.

TFL-Dare-to-Deslike-lets-talk-design-Ben-boliau

 

Creatieven hebben nogal de neiging om te kijken naar wat andere creatieven doen: we vergelijken elkaars werk, we zijn keihard bezig met hoe ons werk door de concurrentie wordt beoordeeld, we gebruiken dezelfde woorden. Met eenheidsworst aan het einde van de rit. We gaan in dat rondje navelstaarderij voorbij aan de essentie, namelijk ‘wat wil ik bijbrengen en hoe kan ik het leven van anderen verbeteren’.

Het is belangrijk te werken in functie van je klant, en oprecht te zijn.
Het enige wat uiteindelijk telt is wat de klant, en JIJ van je werk denken.

TFL-Dare-to-Deslike-clients-peers-700x300

Vraag aan 5 designers wat ze denken van je werk, en je krijgt 5 verschillende meningen. Op zich niets mis mee, maar zij waren er niet bij toen je bij de klant zat. Ze hoorden de briefing niet of de feedback op je voorstel.

Door hun eerlijkheid en oprechte aanpak kreeg Mirror Mirror de vraag van de Creative Club of Belgium om hun huisstijl aan te pakken. Het bekende gouden hoedje werd vervangen door een open, typografisch logo, een uitnodiging om mee ‘Creative’ te zijn.

TFL-Dare-to-Deslike-oud-logo-creative-club-of-blgium-350x350
TFL-Dare-to-Deslike-nieuw-logo-creative-club-of-blgium-350x350

We sluiten af met deze Yogi Tea-achtige uitspraak van illustrator Bram Sel: “Wees zelfverzekerd over je werk. Zelfs al weet je de oplossing niet meteen, je zal het hoe dan ook wel ontrafelen.”

Verruim je kijk op advertising en content marketing, schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Wij willen je inspireren en nieuwe ideeën aanreiken.

Oeps! Je browser lijkt niet meer in topconditie te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om The Fat Lady in al haar glorie bewonderen.