Magazine van de maand: Dude - The Fat Lady

Bij The Fat Lady houden we van straffe magazines. Daarom plaatsen we elke maand een magazine dat ons is opgevallen in de kijker. 

Je magazine Dude noemen in genderneutrale tijden, dat getuigt van ***. Maar dat is niet de reden om Dude als magazine van de maand naar voren te schuiven.

Waarom dan wel? Simpel: omdat het er goed uit ziet, en goed is gemaakt. Dude is een vakblad over en door designers, uitgegeven door de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers. Elk nummer staat een andere ontwerper centraal. De meest recente editie, mét gouden opdruk, zet sieraad- en tassenontwerper Ted Noten centraal.

Dude verschijnt vier keer per jaar en heeft telkens aandacht voor de hele ontwerpwereld. Het is een vakblad met ambitie. "Het is bijzonder dat een vakblad in het tijdschriftenschap terechtkomt. Maar Dude is een vakblad met de feel van een publieksblad. Lekker doorbladeren of de diepte in, het kan allebei. Ook zoeken we in het blad vaak een persoonlijke, relativerende of zelfs humoristische insteek", zegt hoofdredacteur Freek Kroesbergen.

Magazine-Dude
Magazine-Dude5
Magazine-Dude3
Magazine-Dude4

Dude wil niet zomaar een breder publiek bereiken en het cocon van B2B-blad doorbreken. In dat breder publiek zitten namelijk ook de opdrachtgevers van de ontwerpers. Als zij weten welke processen er achter het eindproduct schuilen, dan kan dit leiden tot positieve effecten, hopen de makers. "Inzicht in het ontwerpproces draagt bij aan goed opdrachtgeverschap. En dat heeft weer een positief effect op de kwaliteit en effectiviteit van het ontwerp," aldus Kroesbergen

 

Magazine-Dude2
Magazine-Dude1

Geïnteresseerd om de mogelijkheden van contentmarketing te verkennen? Neem gerust contact op en kom langs voor een kop koffie.

Lees ook
Ladybeard Magazine (september)
Works that work (oktober)

Verruim je kijk op advertising en content marketing, schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Wij willen je inspireren en nieuwe ideeën aanreiken.

Oeps! Je browser lijkt niet meer in topconditie te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om The Fat Lady in al haar glorie bewonderen.