Een sterke video vraagt een goed verhaal - The Fat Lady

Voor het 25-jarig bestaan van het GO! organiseerde Het Salon een event en de eerste editie van het digitaal magazine Helemaal GO!, met daarin een aantal grappige filmpjes met Jan – Homo Turisticus – Matthys, ex-leerling van het GO! Welke elementen maken een video nu zo sterk, vroegen we ons af.

Enkele tips voor een goede online video

Eén voorwaarde ligt voor de hand: een sterk personage. Jan Matthys’ typetje is momenteel razend populair, zo creëer je al onmiddellijk herkenning bij veel mensen. Inhoudelijk moet het ook wel kloppen. Jan Matthys is effectief ex-GO! student en put voor zijn verhaal uit zijn jeugdverleden. Romelu Lukaku die vecht om Kinder Bueno is even geloofwaardig als een Franse president die zegt geen affaires te hebben.

Maar met een hoofdpersonage alleen kom je niet ver. Je creëert meer impact naarmate je een écht verhaal inzet. (Online) video moet kwalitatief gemaakt zijn, maar het een beetje snappy, rommelig houden, kan net bijdragen aan die authenticiteit.

Eén ding is zeker: online video mag nooit saai zijn, zelfs al gaat het over saaie materie. Vraag jezelf af of je er als consument ook zelf zou naar kijken. Zorg dat er vaart inzit. Maak het niet te lang, een vlotte montage en vermijd dooie momenten.

Humor is ook een manier om te zorgen dat het boeiend blijft om naar te kijken. Dankzij de rijke fantasie van Jan zit dat wel goed. We kwamen samen tot drie originele scenario’s: Jan herbeleeft zijn kleutertijd op De Wijze Boom in Sint-Amandsberg en ook de middelbare school moest er aan geloven, let op de cameo van een bekende politica! In het derde filmpje trekt Jan naar de school van de toekomst, waar hij Minister van Onderwijs Pascal Smet tegenkomt.

Lees meer over

Verruim je kijk op advertising en content marketing, schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Wij willen je inspireren en nieuwe ideeën aanreiken.

Oeps! Je browser lijkt niet meer in topconditie te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om The Fat Lady in al haar glorie bewonderen.