PR & influencer marketing - The Fat Lady

Earned media

Simpel gezegd: goede content zorgt voor earned media. Toch zijn er een aantal technieken die The Fat Lady hanteert om om je kansen nog te versterken.

Binnen de content marketing tripartiete Owned - Paid - Earned media, is de laatste de moeilijkste, maar ook degene met het meeste effect. Bij earned media zorgt je publiek ervoor dat door hun bijdrage je boodschap verder verspreid wordt in hun - vaak online - netwerk. Die bijdrage kan gaan over het eenvoudig delen, becommentariëren of ‘liken’ van je boodschap, er over spreken (word of mouth), tot zelf content creëren.

Earned media kan interessant zijn om geloofwaardigheid op te bouwen voor je merk, om meer mensen te bereiken met betere resultaten en als graadmeter voor de kwaliteit van de content en betrokkenheid van je publiek.

PR en influencer marketing infographic

EARNED MEDIA

HEEFT 4 KEER ZOVEEL IMPACT

dan als merk zelf communiceren

PR-able content maken

Je kan geen contenttraject opzetten zonder public relations. Meer nog: als je content niet PR-able is, heb je wellicht de lat niet hoog genoeg gelegd. Pas op, je verhaal gepubliceerd krijgen in de pers, is niet eenvoudig, journalisten laten zich immers niet zomaar voor de kar van merken spannen. Content die uniek, kwalitatief en vooral relevant is voor hun lezers, zal meer kans maken om opgenomen te worden.

Met een opvallende stunt inspelend op de verkiezingen, kreeg 11.11.11 zijn boodschap verteld.

 

The Fat Lady streeft naar PR-able content. Hero content die zo uniek of interessant is, dat ze een plaats wint in de media.

Influencer Marketing

Om het verhaal van een merk bij het juiste publiek te krijgen, werken we bij The Fat Lady met influencers, personen die een zeker aanzien hebben binnen de doelgroep. Niet de grote namen, die dit doen om den brode, maar eerder micro-influencers, die relevanter zijn voor de context van het merk en het voor zichzelf als een meerwaarde zien om mee te werken.

5 influencers voor Filliers

Influencer marketing is een goed medium om millennials beter te bereiken. Voor ‘traditioneel’ jenevermerk Filliers liet The Fat Lady een groep vloggers zelf #nieuwetradities bedenken rond het drinken van hun fruitjenevers.

5 online influencers connecteren met de jongerendoelgroep door nieuwe tradities uit te proberen voor Filliers.

Bekijk hier de Filliers case

Ambassador Marketing

Maar we kunnen nog beter (lees: geloofwaardiger) dan influencer marketing, door het eigen publiek in te zetten om over je merk te spreken: klanten, fans, werknemers, leveranciers, etc. Met ambassador marketing zetten we een netwerk op van fans en overtuigen we die actief om onze content mee te verspreiden.

word ambassadeur takeda marketing

Gemotiveerde lezers en bloggers verspreiden de content van Takeda.

Voor het platform wijhebbencrohn.be van Takeda ontwikkelde The Fat Lady met succes een programma voor ambassadors. Crohn-patiënten en professionals helpen mee om blogartikels te verspreiden via social media, omdat ze dit relevant vinden.

User generated content

De nec plus ultra of heilige graal van earned media is als je je publiek zelf aan het creëren krijgt. Met user generated content worden mensen gevraagd om zelf content te maken: een tekst schrijven, een foto of video maken, een idee of opinie geven. Dat doen ze omdat ze iets kunnen winnen of - beter nog - omdat ze vinden dat hun bijdrage van belang is en zal bekeken worden.

Ruimte voor Gent - Facebook

234 mensen delen hun ideeën over leven in Gent

 

Wat moet een stad als Gent, met een groeiende populatie en beperkte ruimte doen om leefbaar te blijven? The Fat Lady vroeg het aan de inwoners, met de campagne ‘Ruimte voor Gent’: het bureau maakte video’s, veel content en een content platform waar mensen hun ideeën kwijt konden.

Wil je graag je content een extra push geven met earned media?

Neem dan contact op met ons voor een babbel.

Bekijk onze PR & influencer marketing cases

Stedelijk Onderwijs Gent

AFFICHAGE
DIRECT MAIL
PR

FILLIERS - #nieuwetradities

INFLUENCER MARKETING
SOCIAL MEDIA
VIDEOCONTENT

Stad Gent

Verruim je kijk op advertising en content marketing, schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Wij willen je inspireren en nieuwe ideeën aanreiken.

Oeps! Je browser lijkt niet meer in topconditie te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om The Fat Lady in al haar glorie bewonderen.