Een reclamespot is geen content

In een niet zo ver verleden, beschouwden marketingafdelingen hun reclamespot nog als content. Ondertussen weten we allemaal dat consumenten niet zitten te wachten op commercials op hun favoriete online kanalen. Een contentvideo vertelt een verhaal en werkt meer in de diepte.

doelgroep icoon

Spreek de taal van je doelgroep

Video is een echte taal geworden met eigen regels en wetten. Eén van de belangrijkste regels is dat je de taal van je doelgroep moet spreken. Welke videocontent zijn ze gewend? Waarmee kan je hen helpen? Wat vinden ze inspirerend? Die taal moet je beheersen.

Hoe lang mag een video duren?

Twee minuten is een kritisch punt in de meeste analyses, maar laat je niet afschrikken: je kunt als merk zowel korte als lange video’s produceren. De keuze hangt af van het onderwerp, de betrokkenheid van de doelgroep en het medium waarop de video wordt aangeboden. Zowel een diepgaande reportage op je eigen media-omgeving als een kort stukje content van 6 seconden op sociale media kunnen hun werk doen.

klok icoon

Geen videomarketing zonder formats

Herkenbare formats en series zijn essentieel bij het bedenken en creëren van doeltreffende videocontent. Je kan een one-off video produceren, maar zo bouw je geen relatie op met je doelgroep.

‘De Uitdaging’ is een videoformat waarin patiënten met de ziekte van Crohn of colitis ulcerosa een obstakel overwinnen met de hulp van Takeda.

Relevante video op elk moment: hero-, hub- en hygiëne-content

Hygiëne-content

Hygiëne-content is content die je klanten helpt om jouw product of dienst optimaal te gebruiken. Omdat het basiscontent is, bestaat de kans dat je concurrent dezelfde content zal aanbieden. Met kwalitatief gemaakte video kan je het verschil maken. How-to-video’s of explainer videos zijn een vorm van hygiëne-content.

Hub-content

Hub-content is content waar je met enige regelmaat inzichten en ervaringen deelt vanuit je eigen media-omgeving. Ze zijn belangrijk om een publiek op te bouwen. Denk ook hier in herkenbare en terugkerende videoformats of -series.


Metal Packaging Europe brengt de voordelen van het blikje onder de aandacht van een B2B publiek.

Hero-content

Hero-content (ook wel eens campagnecontent genoemd) is content waarmee je als merk uitpakt. Je kan er als merk op korte tijd extra publiek mee aantrekken. Of een specifiek thema op de kaart zetten. Hero-content wordt ingezet om de naamsbekendheid van je organisatie vergroten of awareness rond een dienst of product te creëren.


DNS Belgium bedacht tijdens een activatie namen voor starters. Met deze video zetten ze hun inzet en propositie neer.

Waarom zou je inzetten op videocontent?

Ben je nog niet overtuigd? Deze cijfers tonen aan hoe populair video marketing nu al is:

infographic video

90%

van de consumenten geeft aan dat productvideo’s hen helpt bij aankoopbeslissingen.*

59%

van alle leidinggevenden in bedrijven kijken liever een video dan dat ze een artikel of blogpost zouden lezen.*

van de tijd die mensen online spenderen, gaat naar video.*

Video kan de conversie op een landingspagina verhogen met*

80%

 

 

Bron: Forbes & Worldstream
* video marketing the future of content marketing
** why you need to excel at video
*** video marketing statistics

Wat kunnen we voor jou doen?

Wat leuke beelden en een flitsende montage leveren nog geen impactvolle videocontent op. Alles start met het juiste verhaal voor je merk, een sterk script dat de aandacht van je doelgroep vasthoudt, een call to action die aanzet tot conversie, een vlekkeloze productie en een uitgekiend plan voor de distributie. En geloof het of niet: dat zijn stuk voor stuk zaken waar wij toevallig zeer bedreven in zijn.

Wil je je contentmarketingplan versterken met video?

Contacteer ons voor een goed gesprek.

Bekijk onze Videocontent cases

Takeda

CONTENT MARKETING
VIDEO CONTENT

DNS BELGIUM - Canary Hill

VIDEO CONTENT

FILLIERS - #nieuwetradities

INFLUENCER MARKETING
SOCIAL MEDIA
VIDEOCONTENT

Verruim je kijk op advertising en content marketing, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wij willen je inspireren en nieuwe ideeën aanreiken.

Oeps! Je browser lijkt niet meer in topconditie te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om The Fat Lady in al haar glorie bewonderen.