Wat maakt of kraakt een hashtag? - The Fat Lady

Even belangrijk als een goede naam voor een evenement of campagne, is de hashtag. Die bundelt alles wat gebruikers op sociale media zeggen over je organisatie. Met andere woorden: een hashtag zorgt voor leven in de online brouwerij.

Wat maakt of kraakt een hashtag? We vertellen het je aan de hand van de hashtag voor ons evenement, #20thoughts.

1. Uniek

In een ideaal scenario is je hashtag uniek. Met andere woorden: niet (recent) gebruikt door een andere organisatie. Hashtags kan je trouwens niet claimen. Zorg ook dat de hashtag specifiek gelinkt is aan je evenement of product, niet aan een generiek begrip als pakweg #contentmarketing.

2. Ondubbelzinnig

De hashtag moet overduidelijk verwijzen naar het juiste begrip. En niet naar iets vaag dat ook op een andere manier interpreteerbaar is. Bijvoorbeeld: #beforenoon.

3. Hou het kort en krachtig

Hou het aantal tekens beperkt. Da’s sowieso handiger voor de gebruiker en je eigen communicatie over / met de hashtag. En niet te vergeten: Twitter beperkt zelfs het aantal tekens die je kan gebruiken.

4. Kies voor catchy

Kies een hashtag die vlot bekt. Geen cryptische combinatie van letters en cijfers. Dat maakt het des te aantrekkelijk.

5. Testen voor gebruik

Pols eens in je omgeving of de hashtag aanslaat. Collega’s, vrienden, familie,… Misschien vallen hen dingen op waar je zelf nog niet aan had gedacht.

6. Spread the word

Wellicht het allerbelangrijkste: maak de hashtag bekend. Neem ‘m mee in àlle communicatie over het evenement, product of de campagne. Online, maar ook offline.

Onze #20thoughts-hashtag kwam terug in de keynotes, hing omhoog naast de koffie en stond zelfs op het spreekgestoelte.

Verruim je kijk op advertising en content marketing, schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Wij willen je inspireren en nieuwe ideeën aanreiken.

Oeps! Je browser lijkt niet meer in topconditie te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om The Fat Lady in al haar glorie bewonderen.