Magazine van de maand: The Disconnect - The Fat Lady

Bij The Fat Lady houden we van straffe magazines. Daarom plaatsen we elke maand een magazine dat ons is opgevallen in de kijker.

De laatste tijd hebben we allemaal last van een short attention span. Dagelijks produceren onze smartphones miljoenen afleidende meldingen. Gelukkig is er The Disconnect, dat ons wél langer dan 1 minuut kan boeien. The Disconnect is een offline-only digitaal magazine dat je eventjes een break geeft van het internet. De makers hebben het op een slimme manier aangepakt, en dat charmeert ons wel.

The Disconnect is een online literair magazine dat je pas kunt lezen als je WiFi uitgeschakeld is. Dat zou een hele opgave kunnen zijn. Gelukkig krijgt de lezer er veel voor terug. The Disconnect brengt vooral goed geschreven korte fictieverhalen, amusante opiniestukken en poëzie.  

Het magazine werkt samen met gastauteurs. De coverstory, Rescue, over overleven in de wildernis is van filmmaker en designer Brian Mihok, aangevuld met bijdragen van onder andere stripartieste Lucy Bellwood, schrijfster Jen Knox, en journalist Michael Moran. Alex Beattie heeft het over zijn eerste ervaring met het internet, ergens in de jaren 90. Een sterk stuk dat je doet nadenken over de digitale kloof. Sprekende titels zoals Terra Incognita, Freight en Thomas Edison’s Bluebird maken je meteen nieuwsgierig om te lezen.

Het eerste nummer van The Disconnect werd al meteen opgepikt door Columbia Journalism review en Lifehacker.

The Disconnect is een interessant experiment dat het tempo van de klassieke media combineert met de technische mogelijkheden van de nieuwe media. Bedenker van The Disconnect, softwareontwikkelaar Chris Bolin, gelooft dat mensen de mogelijkheid moeten hebben om even afstand te nemen van het internet, zonder de voordelen van een digitaal platform op te geven. Digitale content op het tempo van een papieren magazine, dus.

Het magazine zal vier keer per jaar verschijnen. Het is volledig gratis, mits je een opoffering maakt. Kan jij het aan om je WiFi uit te zetten?

 Meer weten over de mogelijkheden van content marketing? Neem dan zeker contact op en kom langs voor een kop koffie.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Lees meer over

Verruim je kijk op advertising en content marketing, schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Wij willen je inspireren en nieuwe ideeën aanreiken.

Oeps! Je browser lijkt niet meer in topconditie te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om The Fat Lady in al haar glorie bewonderen.