Magazine(s) van de maand: over leven met een Disney-naam en de Chinese wolhandkrab - The Fat Lady

Bij The Fat Lady houden we van straffe magazines. Daarom plaatsen we elke maand een magazine dat ons is opgevallen in de kijker.

Het is niet omdat ze nog geen diploma hebben, dat hun werk niet goed of vernieuwend kan zijn. De meeste communicatieprofessionals waren ooit zelf student, vol creatieve ideeën en unieke concepten. Hopen we. Daarom deze ode aan de studenten met een voorsmaakje van wat de huidige generatie studenten Beeldende Vormgeving aan LUCA-School of Arts in Gent in haar mars heeft.

Op kindermaat

Hoe leg je het onbegrijpbare uit aan kinderen? Dit magazine van studente Julie Poignie doet alvast een goede poging. Met kindvriendelijke tekeningen en toegankelijke teksten duidt ze de belangrijkste gebeurtenissen van de afgelopen jaren. Aan de hand van een verhalende schrijfstijl, zodat kinderen zich helemaal kunnen inleven.

Meisjes met bandshirts

The Bullshit Bundle is een magazine van studente Carmen van Roij. Het magazine gaat over de zever, hypes en onbelangrijke dingen die in 2016 gebeurd zijn. Het is zeer speels opgemaakt met veel kleur. Topics: hoe is het om door het leven te gaan met een Disney-naam, meisjes met bandshirts, en een dag doen wat Siri zegt. Intrigerend.

Zwart gat

Fieke Clinckemalie maakte Uitgaan in Negenduust, een magazine dat, zoals de naam al zegt, over uitgaan in Gent gaat. In de vormgeving komt het dronken zijn echt naar voren. Ook is er letterlijk een zwart gat in het magazine, heel herkenbaar na een nachtje stappen.

Verwarrend

The confusing year 2016 is een heel bijzonder jaaroverzicht. 2016 was een verwarrend jaar, en dat wordt helemaal duidelijk wanneer je dit magazine openslaat. Vic Peeters wil met zijn vormgeving de lezer verbluffen. Slaagt hij in zijn opzet?

Oosterse invasie

Een magazine over de Chinese wolhandkrab. Het lijkt een erg vreemd thema om een volledig magazine mee te vullen, maar als je de inleiding leest, weet je meteen dat het over veel meer gaat. 2016 had te kampen met een invasie van deze exoot in onze Belgische wateren. De inhoudstafel van dit magazine is zo vormgegeven dat elke poot van de krab een nieuw- thema aanduidt. Omdat het een Chinees beestje is, laat Flor De Pauw Chinese details terugkomen op elke pagina. Gekruid met een dosis humor.

Doomed to freedom

Zijn we vrij geboren, of is vrijheid een illusie? Doomed to Freedom van Tatjana Van Overloop heeft een filosofisch kantje en stelt al onze ogenschijnlijk vanzelfsprekende keuzes in vraag: naar school gaan, een studierichting en job kiezen, …

We zijn alvast heel erg benieuwd naar het toekomstige werk van deze studenten.

Meer te weten komen over de mogelijkheden van content marketing? Neem zeker contact op en kom langs voor een kop koffie.

Lees ook
The Big Issue (januari)
The New Yorker (december)
Dude (november)
Works that work (oktober)
Ladybeard Magazine  (september)

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Verruim je kijk op advertising en content marketing, schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Wij willen je inspireren en nieuwe ideeën aanreiken.

Oeps! Je browser lijkt niet meer in topconditie te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om The Fat Lady in al haar glorie bewonderen.