We vroegen onze stagiairs wat ze van hun stage vonden - The Fat Lady

Stagiairs Julie, Lander, Sherley en Annelore maakten drie maanden lang het mooie weer bij The Fat Lady. Wat vonden ze van hun stage? Wat viel hen op? En wat hebben ze bijgeleerd? Een gesprek over kousen, late lunchpauzes en mozzarella.

JULIE – GRAFISCHE VORMGEVING

TFL: Hey Julie, waarom heb je voor The Fat Lady gekozen?

Julie: Ik ben bij verschillende bedrijven op stagegesprek geweest en dat ging er altijd wat stijfjes aan toe. Bij The Fat Lady verliep het gesprek veel losser. Mijn keuze was snel gemaakt.

Wat ging er door je hoofd op je eerste stagedag?

STRESS! Ik wist totaal niet wat ik moest verwachten. Gelukkig werd ik goed ontvangen. Ik kreeg meteen een rondleiding en mijn begeleiders hielpen me bij de allereerste taken die ik kreeg.

Zaken die je opvielen?

Er zijn hier enorm veel mensen die graag mozzarella en tomaten eten. Elke middag. Dat ze dat niet beu worden? Ik snap het niet.

En ook iets bijgeleerd?

Het ontwerpen van een stramien voor het jaarverslag van Unisoc vond ik echt de max om te doen. Unisoc heeft geen huisstijl, waardoor ik zeer vrij was in het ontwerpen. De klant gaf steeds positieve feedback op de lay-out en ondertussen is het verslag in druk. Woop!

LANDER – VIDEO

TFL: Hey Lander, waarom heb je voor The Fat Lady gekozen?

Lander: Beetje willekeurig eigenlijk. Ik had een lijstje gemaakt van reclamebedrijven  en productiehuizen in en rond Gent en bekeek hun cases. De crew van TFL zag er op de site ook wel aangenaam uit. Geen saaie bureaubladluizen.

En vielen die collega’s wat mee op je eerste stagedag?

Zij wel, ja. Ik daarentegen… Net voor ik binnenkwam overliep ik nog snel mijn eerste paar zinnen. Om een goede indruk te maken, weet je wel. Vol goede moed duwde ik de deur open, strompelde naar de balie en slaagde er vervolgens in om dit uit te brengen: ”Hallo, Lander, stagiair”. Meer kwam er niet. Great first impression.

Wat bleef je bij?

Dat de gemiddelde werknemer hier maar om één uur of nog later eet… Twaalf uur is middagmaaltijd, mensen! Twaalf uur!

Heb je ook iets bijgeleerd?

Het hoogtepunt was de shoot aan zee, voor Filliers. Ik mocht de hele dag meedraaien als een volwaardig crewlid. Topdag! Al had ik achteraf gezien beter zonnecrème meegenomen. Het was een erg warme dag en tegen ‘s avonds leek ik wel een kreeft.


(van links naar rechts: Lander, Julie en Sherley)

SHERLEY – STRATEGIE EN MARKETING

TFL: Sherley, waarom heb je voor The Fat Lady gekozen?

Ik wou een stageplek waar ik zeker iets zou bijleren. De cases op de website spraken mij erg aan. En ook tijdens de lessen hadden we het al over The Fat Lady gehad: het bureau heeft heel wat Cuckoo Awards gewonnen.

Hoe was je eerste stagedag?

Ik weet nog dat ik erg veel stress had. Maar na de eerste kennismaking met alle collega’s viel die stress weg. Ik kreeg direct verschillende opdrachten. De eerste dag is echt voorbij gevlogen.

Wat viel je op?

Ik had gelezen dat jullie heel graag avocado’s eten, maar daar heb ik bitter weinig van gemerkt. Mozzarella daarentegen…

Heb je nog iets anders bijgeleerd?

Vooral de case van Filliers was interessant omdat het verschillende taken inhield: een strategisch plan opstellen, mee brainstormen met de creatieven, research doen, … En Brecht, de digitale strateeg, leerde me hoe je online advertenties opstelt en verspreidt.

ANNELORE – REDACTIE

TFL: Dag Annelore, was The Fat Lady je eerste keuze?

Eigenlijk wel, ja. Ik was op zoek naar een stageplaats waar ik buiten het trainen van journalistieke skills ook nog andere dingen kon bijleren. De wisselwerking tussen advertising en redactie bij The Fat Lady paste perfect in dat plaatje.

Wat ging er door je hoofd op je eerste stagedag?

Ik was wel wat nerveus. En natuurlijk was ik m’n boterhammetjes voor ‘s middags op kot vergeten. Paniek! Gelukkig gaan The Fat Ladies elke middag met z’n allen naar de Carrefour.

Wat viel je op?

Toen ik voor het eerst iemand op z’n kousen (!) voorbij m’n bureau zag wandelen, moest ik toch even lachen. Maar uiteindelijk zorgt dat voor een toffe en huiselijke sfeer. Ook een goede gewoonte: de wijntjes op vrijdagavond!

Wat heb je bijgeleerd?

Ik vond het heel leuk dat ik sommige artikels helemaal voor mijn rekening mocht nemen. Voor een stuk in çava?-magazine liep echt alles fout, maar uiteindelijk kon ik Timothy (account, nvdr) toch laten weten dat het artikel af was geraakt. Vóór de deadline!

Bedankt. Jullie waren fantastische stagiairs!

Verruim je kijk op advertising en content marketing, schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Wij willen je inspireren en nieuwe ideeën aanreiken.

Oeps! Je browser lijkt niet meer in topconditie te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om The Fat Lady in al haar glorie bewonderen.