The Fat Lady laat bijna 2 miljoen keer ‘sorry is niet genoeg’ zeggen - The Fat Lady

⅓ van het voedsel wereldwijd wordt verspild. En dat terwijl 1 op 8 mensen honger lijdt. Om deze situatie aan te klagen, stuurde The Fat Lady een politicus naar het Zuiden om zich te verontschuldigen voor de voedselverspilling. De online video is cynisch, maar het verhaal moest verteld worden.

Screen Shot 2014-10-30 at 10.40.45

Op de campagnesite www.nietgenoeg.be loopt een online petitie, waarbij iedereen ‘Sorry is niet genoeg’ kan zeggen. Alle fragmenten worden in een continue loop afgespeeld. Vandaag hebben 2399 mensen al bijna 1.627.930 keer ‘Sorry is niet genoeg’ gezegd. Maar de teller blijft lopen tot de verantwoordelijk politici naar de eisen van 11.11.11 luisteren.

Voor het actieweekend ontwikkelde The Fat Lady een smartphone app waarmee vrijwilligers de straat op kunnen om filmpjes voor de petitie te verzamelen. Maar ook individueel kunnen we iets doen. In Brugge, Mechelen en Gent worden zelfs flankstickers op vuilniswagens ingezet om mensen te sensibiliseren over voedselverspilling.

De tv- en radiocampagne loopt van 1 tot 11 november.

Lees meer over

Verruim je kijk op advertising en content marketing, schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Wij willen je inspireren en nieuwe ideeën aanreiken.

Oeps! Je browser lijkt niet meer in topconditie te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om The Fat Lady in al haar glorie bewonderen.