Magazine van de maand: The New Yorker zegt F*** You tegen snackable content - The Fat Lady

Bij The Fat Lady houden we van straffe magazines. Daarom plaatsen we elke maand een magazine dat ons is opgevallen in de kijker.

“Mag het iets meer zijn,” lijkt magazine The New Yorker al 92 jaar te zeggen. Het magazine brengt compromisloos lange artikels, met een minimum aan beelden, over onderwerpen als imaginaire dieren (5 pagina’s), de vrouwelijke Koerdische strijders in Raqqa (12 pagina’s) en hoe Stalin een stalinist geworden is (3 pagina’s).

The New Yorker staat ook synoniem voor de betere cartoon. Cartoons doorspekken het magazine, alsof het illustraties bij een artikel zijn. Neen, dat zijn ze niet. Onze Belgische trots Benoît Van Innis was al regelmatig in het magazine te vinden. Het blad eindigt elke week met een wedstrijd waarbij lezers gevraagd worden een bijschrift te bedenken bij een cartoon. Heerlijke interactie.

Trump getrumpt

The New Yorker heeft een sterke traditie met zijn herkenbare getekende covers. President Trump en zijn beleid werden al meerdere keren gegrild door het eerder liberaal denkende blad. Tik in Google ‘The New Yorker’ en ‘Trump’ in en je krijgt een mooie bloemlezing. Zo is er de close-up van de arm van het vrijheidsbeeld met uitgedoofde vlam, of Trump op het speelgoedwagentje: is hij nu een kind of een staatsman? Beide allicht.

Ik hou dit stukje bewust kort, niet omdat ik jullie leesvermogen onderschat, maar omdat ik wil dat je je tijd steekt in het lezen van The New Yorker, opdat dit monument kan blijven bestaan en binnen enkele jaren zijn honderdste verjaardag mag vieren. 1,1 miljoen lezers zijn al overtuigd en die kunnen toch niet fout zijn.

blitt.car-final

Koen Denolf

Geïnteresseerd om de mogelijkheden van contentmarketing te verkennen? Neem gerust contact op en kom langs voor een kop koffie.

Lees ook
Ladybeard Magazine (september)
Works that work (oktober)
Dude (november)

Verruim je kijk op advertising en content marketing, schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Wij willen je inspireren en nieuwe ideeën aanreiken.

Oeps! Je browser lijkt niet meer in topconditie te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om The Fat Lady in al haar glorie bewonderen.