Verhalen bibliotheekmedewerkers worden boek - The Fat Lady

Sinds een aantal jaar creëert The Fat Lady samen met de Dienst Communicatie van de Stad Gent het intern personeelsmagazine gent&co. Een jaar geleden brachten we naar aanleiding van de nakende verhuizing van de Gentse hoofdbibliotheek naar De Krook, een artikel met verhalen van bibliotheekmedewerkers over de verschillende locaties van de hoofdbibliotheek doorheen de tijd. Een mooi gesmaakt staaltje van storytelling, en een plezier om op te tekenen.

Deze verhalen zijn nu ook te lezen in het boek ‘Van Ottogracht tot Krook’ van auteur en journalist Dirk Musschoot. In het boek combineert hij de sociale geschiedenis van de hoofdbibliotheek met verhalen van (oud-)medewerkers en leners. Met het boek wil de Stad op gepaste manier afscheid nemen van de ‘Zuid’, alvorens 10 maart feestelijk de bibliotheek van de toekomst in De Krook te openen.

Vormde ons artikel dan de inspiratie voor dit boek? “Niet helemaal”, aldus Els Van Rompay van de bibliotheek. “Het idee om verhalen van medewerkers op te tekenen kregen we door de brochure die was gemaakt naar aanleiding van de heropening van het zwembad Van Eyck in 2003. Daarin stonden ook leuke verhalen van zwembadmedewerkers.”

“Anderhalf jaar geleden startten we met verhalensessies met de enthousiaste bibliotheekmedewerkers en verzamelden we heel wat input. . Uiteindelijk kozen we voor een eenvoudig en logisch format : een boek. Het leek ons gepast om zo afscheid te nemen van de Zuid, en een eerbetoon te maken aan de passie voor boeken en voor de bibliotheek van onze medewerkers.”

Ergens gedurende dit hele traject kwam het idee voor een storytelling-artikel op de redactievergadering van gent&co terecht. De verhalen van de vier medewerkers uit het artikel komen trouwens terug in het boek.

van-ottogracht-tot-krook-cover

Wie meer wil te weten komen over de Kamasutra aan de Ottogracht of vlooien op de Kouter, kan het boek ‘Van Ottogracht tot Krook’ sinds 20 januari kopen in Gentse boekhandels, de stadswinkel en aan de balie van de bibliotheek. Of vraag bij The Fat Lady een exemplaar van gent&co februari 2016 op!

Verruim je kijk op advertising en content marketing, schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Wij willen je inspireren en nieuwe ideeën aanreiken.

Oeps! Je browser lijkt niet meer in topconditie te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om The Fat Lady in al haar glorie bewonderen.