Je video mag best wel wat kosten - The Fat Lady

Eind vorig jaar draaide regisseur Willem Wallyn zijn politieke fictiereeks ‘De 16’ volledig op iPhone. Je zou hieruit kunnen concluderen dat iedereen een video kan draaien en dat het niets hoeft te kosten. Niet dus!

Hij draaide de serie misschien wel op een smartphone, evengoed besteedde Wallyn veel aandacht aan een degelijke, kwalitatieve productie.

‘We draaiden in uitgelichte kantoren, lieten een stabilisator uit China overvliegen en alle beelden ondergingen een uitgebreide postproductie.’

 
Lou Berghmans, cameraman 

 

Vergeet de klankman niet.

Onlangs kreeg ik een video van De Kringwinkel in mijn mailbox. Ondanks mijn sympathie voor De Kringwinkel en voor gastacteur Herman Brusselmans had ik geen zin om de video volledig uit te kijken.

Als je tijd en energie in een videoproductie steekt, als je Herman Brusselmans kan overtuigen om in je video te spelen... is het dan niet doodjammer dat de klankman niet meer in het budget past? Een video die klinkt alsof hij werd opgenomen in een lege doos is niet oké.

Hoe moet het dan wel?

 

Er zijn 5 essentiële zaken waarop je niet kan besparen. Ook niet ‘als het maar voor online is.’

 

1. Het verhaal

Alles staat of valt met een goed verhaal. Heb je dat niet, dan moet je er zelfs niet aan beginnen.

 

2. De montage

Je kunt een goed verhaal hebben, maar je moet je publiek ook kunnen boeien en vasthouden. Dat doe je door je verhaal zorgvuldig op te bouwen. Zoals in deze video van Intel.

3. Het acteerwerk

Knullige acteerprestaties worden enkel gedoogd in ‘De Buurtpolitie’. Ook niet-acteurs - de mensen die je opvoert in je video - moeten goed geregisseerd worden. Of ze moeten rasvertellers zijn, zoals deze barman.

4. De muziek

De juiste muziek versterkt je verhaal, hij neemt je mee in een trip en vergroot de emoties... Er is een boutade die zegt dat je goede filmmuziek niet hoort. Valt ze op, dan trekt ze je  uit het verhaal.

 

5. De cinematografie

Een goede Director of Photography - kortweg DOP - maakt het verschil. Hij bepaalt alle aspecten van het camerawerk: cadrage, cameravoering, belichting, filters. Niet elke video moet grote filmkunst zijn, maar vergeet niet: mensen zijn gevoelig voor mooie beelden.

Stilte op de set! En… actie!

(Frank Geerts - Creative Director)

Benieuwd hoe je het verschil kunt maken met videocontent? Contacteer ons.

Lees meer over

Verruim je kijk op advertising en content marketing, schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

Wij willen je inspireren en nieuwe ideeën aanreiken.

Oeps! Je browser lijkt niet meer in topconditie te zijn. Hierdoor wordt deze website niet optimaal weergegeven. Installeer de laatste versie van je favoriete browser om The Fat Lady in al haar glorie bewonderen.